Business Internaţional

UE: Aprobarea măsurilor de austeritate în Grecia permite eliberarea unei noi tranşe de ajutor extern

Autor: Marius Oncu - Mediafax

30.06.2011, 18:44 96

Aprobarea programului de austeritate în Parlamentul de la Atenapermite eliberarea următoarei tranşe a programului de împrumuturide la statele din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional (FMI),au declarat, joi, şeful Comisiei Europene şi cel al ConsiliuluiEuropean, informează Reuters, citat de Mediafax.

"Acesta a fost al doilea pas decisiv de care Grecia avea nevoiepentru a reveni la o cale sustenabilă. În circumstanţe foartedificile, a fost un nou act de responsabilitate naţională. Suntîndeplinite acum condiţiile pentru eliberarea celei de-a douatranşe de ajutor financiar extern şi pentru progrese rapide înprivinţa unui al doilea pachet de sprijin", au afirmat într-uncomunicat comun preşedintele Comisiei Europene, Jose ManuelBarroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman VanRompuy.

Parlamentul elen a aprobat, joi, detaliile măsurilor de austeritateîn valoare de 28 de miliarde de euro votate miercuri, dar şilegislaţia necesară privatizării unor active ale statului, înîncercarea de a evita intrarea în colaps financiar.

"Reafirmăm sprijinul neclintit al Europei şi solidaritatea cupoporul elen, în al cărui viitor suntem încrezători", au spus ceidoi lideri europeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO