Business Internaţional

UE avertizează Facebook, Google şi Twitter "să facă mai mult" pentru utilizatori

UE avertizează Facebook, Google şi Twitter "să facă...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

15.02.2018, 13:56 80

Jourova a precizat că giganţii din industria media sociale online au redactat o serie de propuneri, dar care sunt considerate insuficiente pentru a proteja pe deplin utilizatorii, această situaţie fiind considerată "inacceptabilă".

Autoritatea europeană pentru protecţia consumatorilor a anunţat că Facebook, Google şi Twitter au răspuns doar parţial la îngrijorările privind responsabilitatea acestora şi modul în care utilizatorii sunt informaţi despre eliminarea conţinutului sau ştergerea unor conturi.

Comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, care a cerut aceste modificări privind termenii şi condiţiile, poate să dicteze impunerea unor amenzi în cazul în care companiile nu se vor conforma.

Bruxelles-ul a folosit legislaţia privind protecţia consumatorilor pentru a interzice platformelor online să elimine conţinutul generat de utilizatori "fără a oferi o justificare clară şi fără a oferi consumatorilor posibilitatea de a contesta decizia".

Comisia Europeană a transmis că Facebook trebuie să "clarifice" modul în care o persoană poate contesta eliminarea conţinutului, în timp ce Twitter trebuie să renunţe la dreptul său de a "avea o putere nelimitată" privind ştergerea unor postări, fără a oferi justificări clare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO