Business Internaţional

UE condamnă dur atacul Rusiei asupra spitalului din Mariupol: „Bombardarea maternităţii din Mariupol este un act inuman, crud şi tragic"

UE condamnă dur atacul Rusiei asupra spitalului din...

Autor: Mediafax

10.03.2022, 18:18 114

Uniunea Euroopeană a condamnat vehement, joi, atacul care a vizat un spital din oraşul ucrainean Mariupol, cerând investigarea agresiunii militare, pe care o consideră o potenţială "crimă de război".

"Oraşul Mariupol este sub asediu. Atacarea cu obuze de către Rusia a spitalului-maternitate este o crimă de război odioasă. Atacurile asupra zonelor rezidenţiale din aer şi blocarea accesului convoaielor umanitare de către forţele ruse trebuie să înceteze imediat. Este necesară trecerea liberă, acum", a declarat, prin Twitter, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

La rândul său, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a afirmat că "bombardarea maternităţii din Mariupol este un act inuman, crud şi tragic". "Sunt convinsă că poate fi o crimă de război. Este necesară o investigaţie totală", a afirmat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a denunţat, în cursul vizitei în Polonia, "atrocităţile" comise de armata rusă în Ucraina, dar a evitat să catalogheze atacurile ca fiind crime de război.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO