Business Internaţional

UE oferă Ucrainei asistenţă militară suplimentară de 500 de milioane de euro. De la începutul invaziei, Ucraina a primit de la Uniunea Europeană asistenţă militară în valoare de 2 miliarde de euro

UE oferă Ucrainei asistenţă militară suplimentară de...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.05.2022, 17:14 507

Uniunea Europeană va oferi asistenţă militară suplimentară de 500 de milioane de euro Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse, a anunţat vineri Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

UE va oferi Administraţiei de la Kiev încă 500 de milioane de euro, a declarat Josep Borrell Fontelles, potrivit cotidianului Le Figaro, la reuniunea Grupului G7, în orăşelul german Wangels.

"În total, asistenţa militară oferită Ucrainei de la începutul invaziei ruse va ajunge astfel la două miliarde de euro", a subliniat Josep Borrell Fontelles.

Uniunea Europeană finanţează achiziţiile de armament pentru armata ucraineană şi facilitează transferul echipamentelor spre Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO