Business Internaţional

UE respinge cererea Marii Britanii de a susţine discuţii despre Brexit în acest weekend

UE respinge cererea Marii Britanii de a susţine...

Autor: Marinela Sarbu

05.10.2019, 12:01 99

Uniunea Europeană a respins cererea Marii Britanii de a susţine discuţii despre Brexit în acest weekend, a informat presa britanică, întrucât premierul Boris Johnson şi-a reiterat angajamentul de a părăsi blocul pe 31 octombrie, în ciuda posibilităţii de a nu ajunge la un acord, potrivit Reuters.

Comisia Europeană a spus că noile propuneri pentru Brexit ale lui Johnson nu oferă nicio bază pentru finalizarea unui acord de separare, potrivit Sky News.

Discuţiile cu privire la planul lui Johnson de a înlocui controalele vamale de la graniţa irlandeză nu vor avea loc în weekend, a declarat pentru Sky, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Natasha Bertaud. Ea a adăugat că Marea Britanie va primi „o altă oportunitate de a-şi prezenta propunerile în detaliu” luni.

„Dacă am fi purtat discuţii la sfârşit de săptămână, s-ar părea că acestea ar fi negocieri adecvate”, a spus anterior cotidianului Times un diplomat UE. "Încă suntem departe de asta”, a declarat acesta.

Johnson a spus în mod constant că nu va cere o întârziere pentru Brexit, reiterând acest aspect vineri.

„Acord nou sau fără acord - dar fără întârziere”, a scris Johnson într-un mesaj pe Twitter.

Cu toate acestea, guvernul său a recunoscut, de asemenea, pentru prima dată vineri, că Johnson va trimite o scrisoare către UE, solicitând o întârziere privind Brexit, dacă nu va fi încheiat niciun acord până pe 19 octombrie.

Johnson nu a explicat contradicţia aparentă, oponenţii considerând că va căuta un fel de cale legală de ieşire pentru a evita să solicite prelungirea sau să încerce să preseze UE pentru a refuza o astfel de solicitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO