Business Internaţional

UEFA a aprobat înfiinţarea unei noi competiţii intercluburi, UEFA Europa League 2. Primele meciuri vor fi în 2020

UEFA a aprobat înfiinţarea unei noi competiţii...

Autor: Departament Sport

03.12.2018, 09:26 609

Comitetul executiv al UEFA a aprobat, duminică, 2 decembrie, înfiinţarea unei noi competiţii intercluburi, care se va numi UEFA Europa League 2 şi care va debuta în 2021. Ultimele detalii au fost discutate la Dublin, cu ocazia tragerii la sorţi a grupelor preliminare ale EURO 2020.

Europa va ajunge să aibă trei competiţii intercluburi. Astfel, după Liga Campionilor şi Europa League, vom avea parte din 2021 şi de Europa League 2. Noua întrecere va aduce la start 32 de echipe, care vor fi repartizate câte patru în opt grupe. Faza grupelor va fi urmată de optimi, sferturi de finală, semifinale şi finală.

Spre deosebire de Liga Campionilor şi Liga Europa, în Liga Europa 2 se va mai juca un fel de „baraj” între echipele de pe locul secund şi echipele de pe locul trei venite din Europa League, înainte de optimile de finală.

Câştigătoarea Europa League 2 va avea drept de participare în Europa League în sezonul următor.

Europa League 2 va împărţi ziua de joi cu Europa League pentru disputarea meciurilor, în timp ce partidele din Champions League se vor juca marţi şi miercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO