Business Internaţional

Ulima victimă a Ransomware este guvernul din Atlanta

Ulima victimă a Ransomware este guvernul din Atlanta

Autor: Mediafax

23.03.2018, 15:57 138

Guvernul Atlantei este ultima victimă a Ransomware. Cea mai nouă zonă de metrou din Statele Unite nu este capabilă să ofere Instanţei acces la informaţii, deoarece unele sisteme sunt închise. În timpul unei conferinţe de presă, primarul Keisha Bottom şi noul director de conformitate (CCO) Richard Cox au declarat că lucrează împreună cu FBI, DHS, Microsoft şi Cisco pentru a afla ce date au fost compromise, relatează Engadget.

Publicaţia locală NBC a raportat că Ransomwave SamSam, companie de cybersecuritate, cere o răscumpărare de 51.000 de dolari a pentru a restaura sistemele.

SamSam este parte a unei familii de programe malware, fiind activă împotriva multor sisteme guvernamentale şi de sănătate începând cu 2015. În luna ianuarie,  firma de securitate informatică Cisco Talos a remarcat că au fost plătiţi deja 325.000 de dolari pentru răscumpărare, bani trimişi într-un portofel electronic Bitcoin.

Acest atac nu se răspândeşte precum NotPetya/WannaCry din 2017, însă capacitatea sa aparentă de a viza sistemele critice în care proprietarii sunt susceptibili de a plăti face situaţia dificilă, deoarece aceasta se răspândeşte mai întâi în serverele vulnerabile, iar apoi intră şi pe computerele Windows.

Guvernul din Atlanta a anunţat că va fi deschis pentru afaceri şi că infrastructura, precum siguranţa publică, apa şi aeroporturile nu sunt afectate.

Ameninţarea ransomware a făcut peste 50.000 de victime în mai puţin de o lună, inclusiv din România, şi cere recompense substanţiale ca să redea accesul la datele blocate, informează producătorul de soluţii de securitate Bitdefender.
Ramsonware se răspândeşte prin reclame publicate pe site-uri infectate sau prin chitanţe şi facturi fictive trimise ca fişiere ataşate în e-mail-uri. Odată ce victima accesează vectorul de atac, aceştia blochează fişierele importante de pe terminalul folosit şi apoi o şantajează.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO