Business Internaţional

Ultimă oră: O rachetă lansată de armata ucraineană a căzut în Belarus

Ultimă oră: O rachetă lansată de armata ucraineană a...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

29.12.2022, 16:09 87

Autorităţile de la Minsk au anunţat, joi, că o rachetă antiaeriană lansată de armata ucraineană a căzut pe teritoriul Belarusului, în contextul conflictului militar dintre Rusia şi Ucraina, informează cotidianul Le Monde.

"Astăzi, o rachetă a armatei ucrainene de tip S-300 a căzut pe teritoriul Belarusului", a comunicat Ministerul Apărării de la Minsk, fără a oferi informaţii despre zona în care a căzut racheta. Nu au fost raportate victime.

Potrivit autorităţilor belaruse, cel mai probabil racheta antiaeriană a deviat de la traiectorie, "într-un mod similar cu incidentul produs în Polonia".

O altă variantă este ca racheta să fi fost doborâtă de sistemele antiaeriene belaruse. Ancheta militară va stabili cu certitudine circumstanţele evenimentului. Este prima dată de la începutul războiului din Ucraina când Belarusul, principalul aliat al Rusiei, raportează căderea unei rachete pe teritoriul său.

În noiembrie, o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, provocând moartea a două persoane şi generând temeri privind izbucnirea unui război direct între NATO şi Rusia. Administraţia de la Kiev a acuzat Rusia în cazul incidentului din Polonia, dar experţii NATO au stabilit că a fost o rachetă antiaeriană ucraineană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO