Business Internaţional

ULTIMĂ ORĂ. Se iveşte un nou război? Armata israeliană a bombardat poziţii Hamas din Fâşia Gaza ca ripostă la focurile de armă trase de militanţii palestinieni

ULTIMĂ ORĂ. Se iveşte un nou război? Armata...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

19.07.2022, 18:02 931

Avioane militare israeliene au atacat, marţi, poziţii ale mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza ca ripostă la focuri de armă trase de pe acest teritoriu palestinian, anunţă armata israeliană.

Raidurile aeriene au fost efectuate asupra unor poziţii Hamas din zona Beit Hanoun, în nordul Fâşiei Gaza, după ce militanţi palestinieni au tras focuri de armă spre localitatea israeliană Netiv HaAsara, afirmă surse militare citate de cotidianul The Times of Israel.

"În cursul zilei de astăzi, a fost găsit un glonţ în comunitatea Netiv HaAsara. După o anchetă, s-a descoperit că glonţul a atins o clădire industrială şi a fost tras din Fâşia Gaza. Ca reacţie, avioane de vânătoare israeliene atacă în prezent un post militar aparţinând organizaţiei teroriste Hamas, în nordul Fâşiei Gaza", a comunicat armata israeliană, potrivit site-ului Ynetnews.com.

La sfârşitul săptămânii trecute, militanţi Hamas au lansat rachete spre teritoriul israelian, imediat după încheierea vizitei preşedintelui Statelor Unite, Joseph Biden. În replică, avioane militare israeliene au atacat un complex militar al organizaţiei Hamas, în centrul Fâşiei Gaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO