Business Internaţional

Un abator din Germania care a devenit focar de Covid a cerut ajutor pentru salarii de la stat

Un abator din Germania care a devenit focar de Covid a...

Autor: Bogdan Cojocaru

14.07.2020, 00:00 108

Un abator din Germania a solicitat sprijinul statului după ce peste 1.500 de angajaţi s-au îmbolnăvit de Covid-19, forţând autorităţile să impună local restricţii de carantină, scrie Deutsche Welle.

În conformitate cu legea germană a carantinei, cererea ar putea fi aprobată.

Abatoarele germane sunt în centrul unui scandal internaţional deoarece au devenit focare de Covid, pentru această situaţie fiind învinovăţite condiţiile grele de muncă şi de cazare pe care le suportă angajaţii, în mare parte cetăţeni străini.

Duminică, ministrul agriculturii din Germania a criticat conducerea unui abator aparţinând companiei Tannies şi devenit focar de coronavirus pentru că a solicitat plata salariilor muncitorilor săi de către stat.

„Nu prea am înţeles această decizie“, a declarat ministrul german al agriculturii Julia Kackner într-un interviu pentru Bild am Sonntag, ea adăugând că infectările de la fabrica de carne au afectat o întreagă regiune. Din cauza problemelor de la abatorul în cauză, situat în landul Rinul de Nord- Westfalia, au fost introduse restricţii în două districte din regiune. Acesta a fost cel mai mare focar de Covid de când Germania a început să relaxeze restricţiile în luna mai şi a readus în atenţia publicului condiţiile de lucru şi de trai ale muncitorilor din industria germană a cărnii. 

„Furia cetăţenilor faţă de acest lucru cu siguranţă că nu va fi diminuată de acţiunea actuală“, a spus ministrul.

Tannies este cea mai mare companie de prelucrare a cărnii din Germania şi Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO