Business Internaţional

Un al doilea denunţător a apărut în cazul anchetei din SUA în care este implicat Donald Trump

Un al doilea denunţător a apărut în cazul anchetei...

Autor: Marinela Sarbu

06.10.2019, 16:34 136

Un al doilea denunţător a apărut în cazul anchetei parlamentare din SUA în care este implicat preşedintele american Donald Trump, potrivit avocaţilor care îl reprezintă pe primul, transmite BBC.

Mark Zaid a declarat pentru ABC News că a doua persoană este, de asemenea, un oficial de informaţii şi au vorbit cu inspectorul general.

Casa Albă nu a comentat informaţia. Preşedintele Trump a respins în mod repetat denunţul iniţial.

Nu s-au făcut publice detalii despre denunţul celei de-a doua persoane.

Cu toate acestea, Zaid a spus că au cunoştinţe de primă mână despre acuzaţiile asociate conversaţiei telefonice pe care Trump a avut-o cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe 25 iulie.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Trump a denunţat în repetate rânduri ancheta care ar putea conduce la demiterea sa, apreciind că este vorba de un act de hărţuire prezidenţială” şi o „vânătoare de vrăjitoare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO