Business Internaţional

Un american a inventat o minge de fotbal indestructibilă de care se bucură milioane de copii din zone defavorizate

Un american a inventat o minge de fotbal indestructibilă...

Autor: Ştefan Stan

14.01.2014, 17:48 1679

Tim Jahnigen, fondatorul proiectului “One World Futbol”, a creat o minge de fotbal “indestructibilă”, de care beneficiază milioane de copii din zonele defavorizate, scrie Mashable.

Jahnigen consideră că sportul joacă un rol esenţial în dezvoltarea socială şi învaţă pe copii lecţii importante despre munca în echipă, rezolvarea conflictelor şi toleranţă.

Mingea de fotbal este fabricată dintr-o spumă similară cu materialul din care sunt produse celebrele încălţări Crocs. Mingea este aproape indestructibilă, din moment ce nu poate fi dezumflată, nu se poate îmbiba cu apă şi este construită să reziste folosirii intense.

Ideea pentru „One World Futbol” i-a venit lui Jahnigen în timp ce urmărea un documentar despre copiii care trăiesc în zone de război, însă nu a avut bani să îşi finanţeze proiectul. Jahnigen a lucrat în industria muzicală, unde l-a cunoscut pe celebrul solist Sting.  Antreprenorul american a avut oportunitatea să-i prezinte proiectul său cântăreţului, care s-a oferit să finanţeze partea de cercetare. Ulterior sponsorul principal al proiectului a devenit Chevrolet.

În prezent, peste 21 de milioane de copii au oportunitatea să se joace cu peste 700.000 de mingi de fotbal „indistructibile”, create în urma proiectului „One World Futbol”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO