Business Internaţional

Un australian a descoperit o pepită de aur de 5 kilograme, cu ajutorul unui detector de metale

Un australian a descoperit o pepită de aur de 5 kilograme, cu ajutorul unui detector de metale

Autor: Florin Badescu

17.01.2013, 14:57 8112

Pepita, care are forma unei şei de bicicletă, a fost descoperită miercuri, la o adâncime de 60 de centimetri, într-un sit aurifer renumit din apropiere de Ballarat, o localitate aflată la o distanţă de 110 kilometri de Melbourne.

"Prospectorul a spus că semnalul pe care l-a recepţionat în cască a semănat cu sunetul produs de închiderea unei capote de automobil", a relatat utilizatorul "TroyAurum" pe site-ul YouTube.

Administratorul unui magazin din Ballarat specializat în comerţul cu aur, Cordell Kent, a confirmat această descoperire.

"Mulţi oameni cred că terenurile aurifere din provincia Victoria sunt epuizate şi că nu a mai rămas nimic acolo (...), însă el a insistat şi încăpăţânarea lui a dat roade", a explicat acesta.

Pepita, una dintre cele mai mari descoperite în ultimii 20 de ani, a fost încredinţată acestui comerciant, care a primit însărcinarea de a-i găsi un cumpărător. Cu 177 de uncii de aur, pepita ar putea să îi aducă suma de 240.000 de euro proprietarului ei, care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO