Business Internaţional

Un autobuz plin de turişti care vizitau Barcelona a fosta atacat de protestatari. Care este motivul din spatele nemulţumirii oamenilor

 Un autobuz plin de turişti care vizitau Barcelona a...

Autor: Dragoş Dinu

05.08.2017, 15:45 16813

Vieţile mai multor turişti care vizitau Barcelona au fost puse în pericol după ce câţiva protestatari anti-turism au pregătit un atac asupra unui autobuz care făcea turul oraşului, potrivit The Telegraph.

Autobuzul a fost oprit lângă stadionul echipei de fotbal FC Barcelona, Camp Nou. Protestatarii care au atacat autovehiculul au speriat turiştii şi au făcut desene cu graffiti pe părţile laterale ale autobuzului. Mulţi dintre cei aflaţi la bord s-au temut pentru viaţa lor, după ce au crezut că este vorba de un atac terorist, şi nu protestatari.

„Un bărbat a înconjurat autobuzul şi a început să strige. Ne pregăteam ca cineva să vină pe scări cu un cuţit sau cu o arma. A fost o uşurare când l-am văzut că pulverizează cu un spray de grafitti. A fost foarte înspăimântător”, a declarat Andrew Carey, un ciclist britanic care se afla în autobuz.

Este vorba de patru agresori care au scris pe parbriz în catalană: "El Turisme Mata Els Barris", adică „turismul ucide cartierele".

Se crede că aceştia făceau parte din Arran, o parte a partidului politic pro independenţă, Candidatura d'Unitat Popular, grupare care luptă contra numărului mare de vizitatori din oraş. 

Barcelona este cel mai vizitat oraş din Spania încă de la Jocurile Olimpice din 1992. Arta, bucătăria cataloniană, dar şi cultura spaniolilor fac din această destinaţie un loc preferat de mulţi stăini.

Barcelona atrage în fiecare an aproximativ 32 milioane de vizitatori, de la pasageri care vin pe croazieră pănă la oameni care călătoresc doar pentru o zi, ceea ce îi nemulţumeşte şi mai mult pe şefii din industria hotelieră.

„Din cei 32 de milioane de oameni care au vizitat Barcelona anul trecut doar 8 milioane au rămas în hoteluri. 23 de milioane au fost oameni care călătoresc pe timp de zi, care cheltuiesc foarte puţini bani în oraş”, a declarant Manel Casals, director general al asociaţiei hotelierilor din Barcelona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO