Business Internaţional

Un autor român are şansa istorică să aiba un roman best-seller internaţional. La numai câteva ore după ce primul exemplar a fost trimis, zeci de edituri din întreaga lume se băteau pentru el

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Autor: Alexandra Marcu

12.10.2015, 14:43 14571

Eugen Ovidiu Chirovici, un român de 51 de ani a scris prima carte care ar putea deveni un fenomen global. Cartea “The Book of Mirrors” scrisă de un român stabilit în Marea Britanie, a fost deja luată de edituri din 23 de ţări, de la unele dintre ele primind chiar şi cereri de la 11 edituri, scrie The Guardian.

După numai 3 ani după plecarea din ţară, Eugen Chirovici, a lansat un roman poliţist plin de suspans, având în centru o poveste impresionantă care va apărea pe rafturile librăriilor abia în 2017.

"Nu sunt sigur că realizez ceea ce se întâmplă. Mă copleşeşte şi este ceva neaşteptat", spune românul.

Autorul, care se semnează EO Chirovici, a semnat un contract cu prima agenţie britanică la care a încercat, Peters Fraser and Dunlop (PFD), după ce a fost refuzat de 6 agenţii americane. "Nu mi-au explicat de ce", spune Chirovici.

"Este un roman incredibil, foarte sofisticat. Nu ţi-ai da seama că a fost scris de cineva a carui limbă nativă nu este engleza", a spus Rachel Mills de la PFD, despre cartea “The Book of Mirrors”.

 

 

În urmă cu 3 săptămâni, editura britanică PFD a început să trimită exemplare din roman în toată lumea. După numai 3 ore, un editor italian îi raspundea, în timp ce 11 edituri germane se luptau să obţină drepturile. De asemenea, au fost 9 cereri de publicare din Franţa şi 6 din Marea Britanie, unde drepturile au fost câştigate de Century.

Într-o declaraţie a editorului de la Century, Francesca Pathak, spune că “The Book of Mirrors” te captivează încă de la prima pagină. “O să fie o uriaşă lansare de debut pentru noi.”

Romanul poliţist are în centru povestea asasinării unui profesor de la Universitatea Princeton în anii 1980.

Eugen Ovidiu Chirovici s-a mutat Reading, Marea Britanie, în urmă cu trei ani, când fiul său a fost admis la Universitatea Cardiff, iar soţia sa a primit o ofertă foarte bună de job ca analist financiar. “Vreau să venit scriitor cu normă întreagă”, a completat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO