Business Internaţional

Un avion de vânătoare rus a interceptat o aeronavă americană ce zbura deasupra Mării Negre

Un avion de vânătoare rus a interceptat o aeronavă...

Autor: Marian Avram, Mediafax

30.01.2018, 13:15 845

Un avion de vânătoare rus de tipul Su-27 a interceptat, luni, o aeronavă americană de supraveghere ce efectua un zbor deasupra Mării Negre, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia RIA, relatează site-ul Reuters.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, aeronava americană de tipul ЕР-3E Aries II nu a intrat în spaţiul aerian al Rusiei.

”Operaţiunea a fost efectuată în conformitate cu reglementările internaţionale şi nu a fost o situaţie de urgenţă. După ce avionul Aviaţiei SUA şi-a schimbat direcţia, Su-27 s-a întors la bază”, a precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

Departamentul de Stat al SUA a confirmat incidentul şi a cerut Rusiei să înceteze orice acţiune care pune în pericol personalul ambelor tabere.

”Cerem Rusiei să înceteze aceste acţiuni nesigure, care cresc riscul greşelilor de calcul şi al pericolului unor coliziuni aeriene”, a transmis Departamentul american de Stat.

Potrivit poliţilor americani, avionul de vânătoare rus s-a apropiat la mai puţin de doi metri de aeronava SUA.

Avionul de vânătoare rusesc a forţat aeronava americană să îşi încheie misiunea preamatur, iar operaţiunea de interceptare a durat două ore şi 40 de minute.

”Această operaţiune a fost nesigură deoarece avionul Su-27 s-a apropiat la o distanţă de doi metri de aeronava ЕР-3E Aries II. Avionul militar american zbura deasupra spaţiului internaţional din Marea Neagră când a fost interceptat de avionul rus Su-27”, a declarat căpitanul Pamela Kunze, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale americane din Europa, citată de CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO