Business Internaţional

Un bărbat a fost reţinut la Londra în legătură cu atacurile teroriste din centrul oraşului

Un bărbat a fost reţinut la Londra în legătură cu...

Autor: Andrei Ionascu

06.06.2017, 14:45 56

Bărbatul, al cărui nume nu a fost precizat, a fost reţinut în cursul dimineţii, la o adresă din cartierul Barking, aflat în estul Londrei. Poliţia Metropolitană acţionează în baza unui mandat de percheziţie pentru locuinţa respectivă.

Potrivit surselor The Guardian, bărbatul locuia în acelaşi bloc de apartamente în care s-a aflat şi Khuram Shazad Butt, unul dintre autorii atacului terorist. Butt, în vârstă de 27 de ani, era un cetăţean britanic născut în Pakistan, care locuia cu soţia şi cei doi copii.

Toate cele 12 persoane reţinute în data de 4 iunie în cadrul acestei investigaţii, cinci bărbaţi şi şapte femei, au fost eliberate fără acuzaţii.

Atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei s-au soldate cu şapte morţi şi peste 48 de răniţi, dintre care 18 sunt în stare critică. Cei trei presupuşi autori ai atentatului au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO