Business Internaţional

Un bărbat a încercat să intre cu maşina într-un grup de militari în sud-estul Franţei

Un bărbat a încercat să intre cu maşina într-un grup...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

29.03.2018, 14:32 1120

Un bărbat a încercat să intre cu maşina într-un grup de militari în sud-estul Franţei, în apropiere de oraşul Grenoble, relatează site-ul publicaţiei The Local.

Potrivit informaţiilor preliminare, nicio persoană nu a fost rănită. Incidentul a avut loc în vecinătatea regimentului montan numărul 93 din Varces-Allieres-et-Risset, o bază militară din Alpii Francezi.

Poliţia a declanşat o operaţiune de urmărire a şoferului, iar motivele acestui atac sunt deocamdată necunoscute.

Militarii se aflau pe marginea drumului şi au reuşit să sară într-un şanţ, evitând astfel coliziunea cu maşina.

Potrivit publicaţiei Le Figaro, poliţia caută un bărbat tânăr aflat într-un autoturism Peugeot, fiind însoţit de o femeie.

Unul dintre militari a precizat că un individ s-a oprit cu maşina în faţa intrării în regimentul montan şi a adresat o serie de injurii şi ameninţări. Apoi, după aproximativ 25 de minute, şoferul a condus în viteză către grup format din 6-7 militari, dar aceştia au reuşit să se ferească.

Prefectul departamentului francez Isere a catalogat incidentul drept un "act odios" şi a precizat că procuratura a deschis o anchetă antiteroristă.

Poliţia din oraşul Grenoble a anunţat că a reţinut un bărbat, suspectat că a încercat să intre cu maşina într-un grup de militari. El a fost identificat şi plasat în arest, iar poliţiştii vor efectua o percheziţie la locuinţa acestuia.

Procurorii francezi au precizat pentru postul de radio Europe 1 că autoturismul în care se afla suspectul are numere de înmatriculare false. Totodată, a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO