Business Internaţional

Un candidat la preşedinţia Franţei dă vina pe Occident pentru „provocarea” Rusiei

Un candidat la preşedinţia Franţei dă vina pe...

Autor: Bogdan Cojocaru

15.07.2016, 00:00 820
Liderii conservatori ai Franţei afişează semne tot mai intense de afecţiune faţă de un vecin scandalagiu din est: Vladimir Putin. Tendinţa nu se reduce doar la ei, scrie Politico. François Fillon, fost premier al Franţei şi candidat la funcţia de preşedinte, a declarat că Vestul poartă o pare parte din vină pentru înrăutaţirea relaţiilor cu Rusia. El a cerut o cooperare mai intensă cu preşedintele rus, mai ales în ceea ce priveşte lupta contra ISIS. „Cred că Vestul a făcut erori uriaşe” în relaţia cu Rusia după prăbuşirea URSS, a spus Fillon. „Am comis erori care au provocat tensiunile pe care le vedem astăzi. În parte, noi am creat această situaţie”.

Pentru că s-a comportat „iresponsabil” în ceea ce priveşte Moscova, Occidentul trebuie să găsească acum „o cale de a vorbi cu Rusia”, a afirmat politicianul. „Provocarea noastră este de a păstra Rusia concentrată pe Europa şi de a nu o lasă să alunece spre Asia”. Sondajele arată că Fillon se plasează pe locul trei în cursa pentru câştigarea nominalizării din partea dreptei pentru preşedinţie, după fostul preşedinte Nicolas Sarkozy şi liderul Alain Juppé. El este doar unul dintre membrii Partidului Republican care cer Vestului să ridice sancţiunile economice aplicate Rusiei după ce aceasta a anexat Crimeea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO