Business Internaţional

Un CEO a devenit atât de popular încât mii de muncitori au protestat când a fost concediat

Un CEO a devenit atât de popular încât mii de...

Autor: Luciana Georgescu

02.08.2014, 16:03 37608

Arthur T. Demoulas, CEO-ul lanţului de supermarketuri Market Basket, ar putea fi considerat cel mai popular director executiv, după ce o parte din echipa de conducere a demisionat şi mii de muncitori au protestat, în semn de solidaritate faţă de concedierea lui, scrie Business Insider.

“Are grijă de oameni, îi pasă mai multe de oameni decât de bani. Cunoaşte numele angajaţilor, ale soţiilor lor şi chiar şi la ce şcoală merg copiii lor”, a declarat Tom Trainor, un angajat de 41 de ani, concediat şi el pentru că a luat parte la proteste.

Demoulas este un om de afaceri priceput, astfel că în cei opt ani în funcţia de director executiv a contribuit la dublarea profiturilor, a mai precizat Trainor.

“Dacă un asociat sau un memebru al familiei lui ar fi fost grav bolnav, Demoulas ar fi mers personal să se asigure că a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie”, a spus Trainor.

“Le strângea mână angajaţilor în semn de respect, lua parte la deschiderile oficiale ale noilor magazine şi era mândru de orice realizare a angajaţilor săi”, a declarat Pamela DeSantis White, fiica unui salariat al lanţului de supermarketuri Market Basket.

Familia lui Demoulas a fondat reţeaua de supermarketuri Market Basket, care numără 71 de magazine în SUA, pentru care lucrează 25.000 de angajaţi.

CEO-ul lua parte şi la evenimentele importante din viaţa angajaţilor, precum nunţi sau înmormâtări. “Sunt puţine persoane care au parte de un astfel de şef”, a adăugat White.

Clienţii lanţului de supermarketuri şi chiar şi politicienii s-au implicat în protestele organizate, solicitând repunerea în funcţie a lui Demoulas. Opt angajaţi şi-au pierdut până acum locul de muncă, din cauza protestelor.

Demoulas era recunoscut pentru beneficiile acordate salariaţilor, adică bonusuri şi o anumită parte din profituri.

“Participarea la câştig asigura loialitatea angajaţilor. Pe lângă faptul că îl plac pe Demoulas ca om, ei sunt şi recunoscători pentru toate avantajele oferite”, a spus Christopher Ward, un fost angajat.

Programul flexibil şi oportunităţile de promovare se numără printer beneficiile acordate salariaţilor, potrivit unor clasamente online.

Într-o petiţie în care solicitau repunerea în funcţie a lui Demoulas, angajaţii lanţului de supermarketuri se arătau îngrijoraţi că noul director executiv nu le va arăta acelaşi sprijin.

“Domnul Demoulas ne-a sprijinit familiile şi nu vom uita niciodată aces lucru”, a spus John Sevastis, un angajat al Market Basket de peste 10 ani de zile.

Singurele declaraţii ale fostului CEO privind concedierea sa au fost făcute pentru a-şi apăra cei opt angajaţi concediaţi în urma protestelor.

“Acest discurs nu este pentru minte. Este pentru oamenii care şi-au arătat dăruirea de-a lungul anilor şi care nu ar fi trebuit să îşi piardă slujbele din cauza unui protest”, a declarant Demoulas pentru publicaţia MyFoxBoston.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO