Business Internaţional

Un cunoscut producător de asipiratoare se bate cu giganţi precum Tesla sau Toyota pentru o bucăţică din piaţa maşinilor electrice

James Dyson, fondatorul Dyson. Sursă foto: Telegraph

James Dyson, fondatorul Dyson. Sursă foto: Telegraph

Autor: Corina Zamfir

26.09.2017, 20:04 1035

Dyson, cunoscut pentru fabricarea aspiratoare, uscătoare de mâini şi filtrelor de aer, va construi o maşină electrică până în 2020, a declarat fondatorul James Dyson, scrie Bloomberg.

Compania investeste un miliard de lire sterline (1,34 miliarde de dolari) pentru a dezvolta maşina, sumă care se dublează pentru a crea şi baterii solide cu care să o alimenteze, a mai spus James Dyson.

Dyson se alătură unei pieţe deja aglomerate şi se bate cu producătorii de la Volkswagen şi Daimle şi până la Toyota şi Tesla, care concurează să popularizeze vehiculele electrice.

În timp ce majoritatea acestor companii utilizează baterii litiu-ion în modelele lor actuale, Dyson a declarat că maşina sa va folosi baterii de tip solid, care sunt mai mici, mai eficiente, mai uşor de încărcat şi cu potenţial mai uşor de reciclat.

Toyota lucrează, de asemenea, pentru a comercializa bateriile cu acumulatori solizi şi a declarat, la începutul acestui an, că speră să le aibă şi în vehiculele electrice până în 2020.

Dyson a spus că maşina sa electrică ar fi "radical diferită" decât cele proiectate de alţi producători de maşini, inclusiv Tesla. "Nu are rost să faci ceva care să arate ca toţi ceilalţi", a spus el. "Nu este o maşină sport şi nu este o maşină foarte ieftină".

El a spus că speră că acest vehicul să fi doar primul dintr-o linie de maşini electrice produse de Dyson şi a estimat că peste câţiva ani maşinile electrice vor fi cea mai mare sursă de venituri pentru companie, eclipsând produsele sale existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO