Business Internaţional

Un director din cadrul Goldman Sachs, care a lucrat 14 ani pentru bancă, a părăsit compania după ce a câştigat milioane de dolari prin intermediul criptomonedei Dogecoin

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

16.05.2021, 12:00 1501

Un director general al diviziei londoneze din cadrul Goldman Sachs, una dintre principalele bănci de investiţii din SUA, a părăsit compania după ce a câştigat câteva milioane de dolari datorită unor pariuri plasate asupra monedei digitale Dogecoin, scrie Fortune.

Aziz McMahon a lucrat 14 ani pentru bancă şi ia în considerare acum înfiinţarea unui fond de hedging, conform eFinancialCareers, dar site-ul nu a oferit destule date pentru a susţine informaţia.

Dacă McMahon a încasat suficient de multe criptomonede pentru a renunţa la o slujbă de un nivel atât de înalt, cel mai probabil a făcut acest lucru înaintea apariţiei lui Elon Musk din cadrul emisiunii Saturday Night Live, care a provocat un declin de 30% pentru Dogecoin.

Între timp, activul şi-a revenit uşor, dar încă se află sub nivelul înregistrat săptămâna trecută.

Zece mii de noi criptomonede Doge sunt programate să fie emise în fiecare minut pentru următoarele secole, ceea ce înseamnă că valoarea nu a fost niciodată destinată unor creşteri precum cele raportate în ultimul timp. Însă suportul unor personalităţi precum Elon Musk, Mark Cuban şi Guy Fieri a generat rezultate impresionante de-a lungul ultimelor săptămâni.

Totuşi, există investitori care nu au încredere în mania monedelor virtuale. Michael Hartnett, strateg de investiţii al Bank of America Securities, spune că raliul Bitcoin reprezintă „mama tuturor bulelor”, în timp ce Stephen Isaacs, preşedintele comitetului de investiţii al companiei de consultanţă financiară Alvine Capital, crede că „nu există fundamente în spatele acestui produs, punct”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO