Business Internaţional

Un expert în sănătate publică din România arată de ce Coreea de Sud are un control bun al pandemiei

Un expert în sănătate publică din România arată de...

Autor: Petru Mazilu

03.01.2021, 18:25 199

Un expert în sănătate publică din România a preluat postarea de pe Facebook a unei persoane care a povestit ce a păţit la intrarea în Coreea de Sud. Astfel, românul a explicat de ce ţara asiatică are un control atât de bun al pandemiei.

Răzvan Cherecheş este expert în sănătate publică în România şi a preluat postarea şi fotografiile postate pe Facebook de Raphael Rashid la întoarcerea acasă în Coreea de Sud. Acesta spune că a călătorit cu avionul de la Londra la Coreea de Sud, că în timpul zborului a completat multiple documente, inclusiv pentru carantină şi că la sosirea pe aeroport a fost nevoit să parcurgă numeroase proceduri.

Astfel, la intrarea în terminal erau scanere de temperatură, iar oficialii aveau deja numele său pe lista persoanelor venite din Marea Britanie. Lui Rashid i s-a cerut să arunce masca KF-94 pe care o purta şi a primit o mască mai fixă, modelul 3M KF-95. Raphael Rashid a mai povestit că i s-a recoltat probă pentru test COVID-19 chiar pe pistă, deşi avea certificat că este negativ, iar după testare, a trecut prin filtrul de imigrare, unde i s-a cerut să-şi instalez pe telefon o aplicaţie de carantină. Aceasta include numărul de paşaport şi numărul de telefon, verificarea telefonică fiind făcută pe loc de un oficial.

Tot în aeroport, înainte de recuperarea bagajului, lui Rashid i s-a verificat certificatul cu rezultatul negativ din Marea Britanie şi apoi a fost dus cu autobuzul la Staţia de Carantină, unde a primit un separeu. Acolo a aşteptat rezultatul şase ore, perioadă în care a primit cina. Deoarece primul rezultat nu era clar, a fost recoltată o nouă probă şi a fost izolat într-o cameră cu presiune negativă unde a aşteptat alte zece ore.

Mesele au fost aduse în cutii şi lăsate între uşa externă şi cea internă, a mai povestit Raphael Rashid, care într-un final a primit rezultatul negativ al testului. Ca urmare, a fost dus înapoi la aeroport, unde a fost trecut în registrul celor care au ieşit din carantină şi i s-a chemat un taxi de carantină, şoferul fiind separat de pasageri. În tot acest timp, oficialii au purtat costum de protecţie, iar procedurile au continuat şi acasă.

„Când am ajuns acasă, a trebuit să contactez centrul local de sănătate şi să explic unde am fost şi procedurile prin care am trecut şi că sunt izolat la domiciliu pentru următoarele 14 zile. Zilnic trebuie să introduc în app-ul de carantină temperatura şi simptomele (sau absenţa lor) - oficialii ne vizitează acasă dacă ratăm o zi", a povestit, pe Facebook, Raphael Rashid.

Concluzia îi aparţine lui Răzvan Cherecheş: „Acum ştim de ce are Coreea de Sud un control atât de bun al pandemiei”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO