Business Internaţional

Un fond de investiţii cu un portofoliu de 140 de miliarde de dolari pariază că H&M îşi va reveni, în ciuda declinului înregistrat de retailer

Un fond de investiţii cu un portofoliu de 140 de...

Autor: Alex Ciutacu

24.01.2018, 12:31 160

În timp ce mai mulţi investitori părăsesc compania, un fond de investiţii care gestionează asset-uri în valoare de 140 de miliarde de dolari pariază pe o revenire în forţă a retailerului H&M.

Harris Associates LP şi-a crescut portofoliul de acţiuni în cadrul H&M, de patru ori anul trecut, iar în acest moment deţine mai mult de 5% din acţiunile retailerului suedez, a transmis Justin Hance, manager de portofoliu în cadrul fondul de investiţii din Chicago. Majoritatea acţiunilor au fost achiziţionate în a doua jumătate a anului 2017, când valoarea acestora era în scădere.

Fondul pariază pe mai mulţi jucători care ar putea da ranadament în următorii 4-5 ani. „Când ne uităm la H&M din perspectiva acestui orizont de tip, credem că vom vedea o creştere substanţială a valorii acţiunilor”, a spus Hance.

Retailerul suedez, al cărui acţionar majoritar este familia de miliardari Persson, care a pus bazele business-ului în 1947, a pierdut mai mult de 30% din valoare anul trecut. H&M a pierdut 7% anul acesta şi tranzacţionează la cel mai mic nivel înregistrat din martie 2009.

Vânzările H&M s-au prăbuşit anul trecut, încât clienţii se îndreaptă mai mult spre pieţele online precum Zalando. Compania a încercat să reducă din inventar şi a fost forţată să vândă câteva depozite anul trecut la preţuri foarte mici, ceea ce a rezultat într-o scădere record a vânzărilor în ultimul trimestru din 2017.

„Nu există niciun dubiu că există anumite probleme, precum vânzări scăzute în magazinele fizice”, a spus Hance. „Dar când mă gândesc la pierderea de valoare pe care a suferit-o preţul acţiunilor, cred că este în mod semnificativ disproporţionată cu impactul pe care l-a avut asupra business-ului”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO