Business Internaţional

Un fost executiv Google oferă soluţii celor ce vor să îşi schimbe locurile de muncă

Un fost executiv Google oferă soluţii celor ce vor să...

Autor: Iulian Tenchiu

24.02.2019, 08:51 761

Lexi Reese, directorul operaţional al companiei americane Gusto împărtăşeşte metoda folosită de ea atunci cand voia să schimbe locurile de muncă, scrie Business Insider.

„Să faci ceea ce iubeşti, să faci ceea ce te pricepi si să te potriveşti nevoilor companiei”, sunt condiţiile care stau la baza metodei lui Reese, cu toate acestea cel ce doreşte să facă carieră trebuie să işi asculte instinctul, mai spune Reese.

Lexi Reese a început să facă filme documentare, apoi aceasta a lucrat ca avocat în cadrul biroului pentru infracţiuni sexuale din Manhattan, pentru ca ulterior să ocupe funcţii de conducere în cadrul companiei globale American Express şi Google. În prezent Reese ocupă postul de director operaţional în cadrul companiei americane Gusto.

“Cele mai satisfăcătoare joburi sunt cele în care oamenii iubesc ceea ce fac, sunt pricepuţi în domeniul lor şi înţeleg că munca lor este necesară” a spus Reese.

Strategia ei este similară cu cea a lui Patty McCord, fost director operational al cunoscutei companii americane Netflix. Această metodă vizează interesul individului pentru locul de muncă, abilităţile acestuia în privinţa activităţii pe care trebuie să o desfăşoare şi nevoile companiei în raport cu individul.

Pentru a întelege de ce angajaţii cunoscutei multinaţionale Facebook decid să renunţe la locurile de muncă, echipa companiei americane a colaborat cu psihologul Adam Grant din cadrul Şcolii Warthon a Universităţii din Pennsylvania. Studiile au arătat ca angajaţii care au rămas în companie au ajuns să găseasca locul de muncă mai placut cu 31% şi să îşi folosească cu 33% mai mult abilităţile decât cei care au plecat în următoarele şase luni, a mai scris Buiness Insider.

În ceea ce o priveşte pe Lexi Reese, aceasta a decis să părăseasca Google pentru că se vedea mai degrabă într-o poziţie de conducere şi nu într-una care presupunea construirea afacerii. De asemenea, în cadrul companiei Gusto, directorul operaţional a declarat că prin intermediul locului de muncă ea poate oferi beneficii angajaţilor şi totodată şansa să prospere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO