Business Internaţional

Un german de origine română, implicat într-un scandal de şantaj din Formula 1

Un german de origine română, implicat într-un scandal...

Autor: Adrian Petculescu

18.07.2013, 13:27 330

Potrivit cotidianului Bild, Kolles, născut la Timişoara, cu numele de Călin Colesnic, ar fi înregistrat o conversaţie cu austriacul Wolff, în care acesta îi vorbea de rău pe Ross Brawn, "team principal" al echipei Mercedes AMG, pe Niki Lauda, preşedintele team-ului german, şi pe Dieter Zetsche, preşedintele grupului Daimler. Austriacul, acţionar cu 16 la sută la o altă echipă de Formula 1, Williams, ar fi vorbit şi despre acest conflict de interese.

Discuţia ar fi avut loc în luna februarie, la Barcelona, a adăugat sursa citată, apoi Kolles i-ar fi cerut bani lui Wolff, pentru a nu face publică înregistrarea.

Conflictul dintre cei doi ar fi fost aplanat de intervenţia administratorului drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone. Totodată, Mercedes ar fi obţinut un ordin judecătoresc de interzicere a publicării conversaţiei.

Contactaţi de mai multe instituţii media germane, Kolles şi reprezentanţii Mercedes au refuzat orice cometariu. Agenţia SID a precizat că Wolff nu a putut fi contactat.

Colin Kolles, 45 de ani, de profesie medic stomatolog, a fost manager al echipelor Jordan, Midland, Spyker, Force India şi HRT. Ultima echipă la care a lucrat, ca "team principal", a fost Hispania Racing Team, desfiinţată anul trecut.

Toto Wolff, 41 de ani, fost pilot în Formula Ford, a cumpărat, în 2009, 16 la sută din acţiunile echipei britanice Williams F1. Din acest an, el este acţionar şi director executiv al echipei Mercedes AMG, preluând şi coordonarea diviziei de sport a mărcii Mercedes, funcţie deţinută până de curând de Norbet Haug.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO