Business Internaţional

Un gigant din industria aeronautică americană anunţă un tsunami de disponibilizări: Boeing va renunţa la 10% din forţa sa de muncă, adică peste 150.000 de oameni

Un gigant din industria aeronautică americană anunţă...

Autor: Dorin Oancea

27.05.2020, 10:32 577

Boeing Co va anunţa reduceri de locuri de muncă în SUA săptămâna aceasta, după ce  luna trecută anunţa că intenţionează să elimine 10% din forţa de muncă totală, de 160.000 de angajaţi, au declarat surse sindicale pentru Reuters.

Un purtător de cuvânt al sindicatului Society of Professional Engineering Employees in Aerospace (SPEEA), care reprezintă 17.600 de angajaţi din Boeing, a declarat Reuters că firma a informat sindicatul în această privinţă.

Boeing a refuzat să comenteze.

În aprilie, directorul executiv al lui Boeing, Dave Calhoun, a declarat că compania „a început să ia măsuri pentru a reduce numărul de angajaţi cu aproximativ 10% printr-o combinaţie de disponibilizări voluntare, naturale şi disponibilizări involuntare, după cum este necesar”.

SPEEA a declarat că aproximativ 1.300 dintre membrii săi au solicitat să plece.

Un oficial al sindicatului a confirmat o informaţie media potrivit căreia Boeing le-a spus liderilor sindicali să se aştepte la reduceri cuprinse între 15 şi 20% din membrii organizaţiei, ingineri şi lucrători din statul Washington şi din sudul Californiei.

În aprilie, Boeing a înregistrat zero comenzi pentru a doua oară în acest an, iar clienţii au anulat alte 108 comenzi pentru avionul 737 MAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO