Business Internaţional

Un gigant din industria berii studiază o fuziune cu Pepsi

Un gigant din industria berii studiază o fuziune cu Pepsi

Autor: Luciana Georgescu

13.10.2014, 11:27 1244

Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producător de bere din lume care a încheiat tranzacţii de circa 90 de miliarde de dolari în ultimii zece ani, s-ar putea asocia cu Pepsi, scrie Bloomberg.

AB InBev şi consultanţii săi au analizat o perioadă lungă de timp dacă fuziunea cu gigantul american este justificată atât strategic cât şi financiar. În prezent, nu au loc negocieri pe această temă, au precizat surse apropiate discuţiilor.

AB InBev ar trebui să privească dincolo de piaţa berii, potrivit companiei Albert Fried. Această mişcare ar putea poziţiona compania departe de competitori precum Monster Beverage sau Keurig Green Nountain.

Cultura organizaţională a AB InBev se bazează pe “tranzacţii mari şi paşi mari înainte”, a declarant Richard Withagen, un analist de la compania Kepler Cheuvreux. “Acum există doar speculaţii despre care va fi următorul pas. Cred că producătorul vrea să se extindă, ceea ce înseamnă că va urma un pas important”, a mai adăugat Withagen.

Reprezentanţi ai Leuven, filiala din Belgia a companiei AB InBev, gigantul Pepsi şi SABMiller au refuzat să ofere declaraţii, în timp ce oficialii Corona şi Waterbury nu au răspuns solicitărilor.

Anheuser-Busch (AB) InBev vrea să se distanţeze cât mai mult de rivalii săi mondiali. Ca parte a procesului de expansiune, compania a negociat la jumătatea lunii septembrie obţinerea unor credite pentru a finanţa o posibilă achiziţie a companiei rivale SABMiller, într-o tranzacţie estimată la aproape 122 de miliarde de dolari, potrivit MarketWatch.

Informaţia a fost publicată la puţin timp după ce compania olandeză Heineken a anunţat că a refuzat o ofertă de preluare din partea SABMiller. Potrivit Bloomberg, SABMiller 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO