Business Internaţional

Un grup german, interesat de diviziile Plus din Europa de Est

20.11.2007, 19:51 31

Edeka, cel mai mare retailer de produse alimentare din Germania, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze diviziile din Polonia, Republica Ceha si Ungaria ale lantului de supermarketuri Plus, scrie ziarul Monsters and Critics. Grupul german a achizitionat saptamana trecuta pachetul majoritar al diviziei din Germania a Plus de la compania Tengelmann, condusa de omul de afaceri german Karl-Erivan Haub, urmand sa includa lantul de supermarketuri in brandul propriu Netto.
Piata de retail alimentar din Germania este impartita in doua segmente: pe de-o parte cei ce ofera discounturi la o serie limitata de produse si marii retaileri, cum este Edeka, care ofera o gama completa de produse. Magazinele Plus din afara Germaniei, inclusiv cele din Portugalia, inregistreaza anual vanzari in valoare de 3 mld. euro.
"Evident ca suntem interesati si de acestea. Evident ca purtam discutii cu familia Haub in acest sens", a afirmat Alfons Frenk, CEO la Edeka.
Compania germana si-a retras investitiile din strainatate dupa scaderea dividendelor, dar Frenk a declarat ca "nu resping ideea de a ne reconstrui investitiile in strainatate pe baza unei strategii de discount daca ni se ofera oportunitatea sa o facem".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO