Business Internaţional

Un hedge fund care a pariat împotriva GameStop îşi închide oficial uşile. Fondul avea active de peste 400 de milioane de dolari înainte să vândă în lipsă acţiunile lanţului de magazine

Veniturile GameStop au atins aproape 1,3 miliarde de dolari la sfârşitul ultimului trimestru

Veniturile GameStop au atins aproape 1,3 miliarde de dolari la sfârşitul ultimului trimestru

Autor: Eduard Ivanovici

22.06.2021, 13:15 498

Un hedge fund din Londra care a suferit pierderi după ce a pariat împotriva retailerului american GameStop în timpul primului raliu de „meme stocks” din ianuarie a anunţat că îşi închide oficial uşile, potrivit Financial Times.

White Square Capital, condus de un fost trader, Florian Kronawitter, le-a spus investitorilor că îşi va desfiinţa principalul fond şi le va returna luna acesta capitalul investit.

White Square, care gestiona la apogeu aproximativ 440 de milioane de dolari în active, a pariat împotriva GameStop, spun mai multe persoane familiare cu situaţia, citate de FT, compania înregistrând scăderi masive la începutul anului.

Mişcarea marchează una dintre primele închideri ale unui hedge fund lovit de creşterile aşa-numitelor meme stocks. Investitorii din retail, care şi-au coordonat adesea operaţiunile pe forumuri online, cum ar fi grupul WallStreetBets de pe Reddit, au luat în vizor mai mulţi short selleri, generând creşteri puternice pentru GameStop şi lanţul de cinematografe AMC Entertainment.

De exemplu, acţiunile retailerului de jocuri video au crescut de la 17 dolari la peste 340 de dolari în ianuarie. Preţul unei acţiuni ajunge astăzi la 200 de dolari.

Rezultatele au dus la scăderi imense pentru unele fonduri, precum Melvin Capital şi Light Street Capital. Totuşi, hedge fund-urile rămân active, Melvin atrăgând recent investiţii de 2,75 miliarde de dolari, în condiţiile în care pierderile raportate de firmă au crescut la 44,7% anul acesta. Declinul înregistrat de Light Street ajunge la 20,1%.

Între timp, GameStop a numit săptămâna trecută doi foşti executivi Amazon în funcţiile de CEO şi CFO, iar veniturile trimestrului încheiat pe 1 mai au crescut cu 25% faţă de anul trecut la 1,28 miliarde de dolari. Pierderile nete ale societăţii ajung la 66,8 milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO