Business Internaţional

Un indicator al încrederii investitorilor în zona euro aduce speranţă pentru economia regiunii

Un indicator al încrederii investitorilor în zona euro...

Autor: Bogdan Cojocaru

05.03.2019, 00:00 57

Încrederea investitorilor în zona euro s-a îmbunătăţit în martie, în mare parte datorită speranţelor că o revenire în Asia poate ajuta uniunea monetară, scrie Reuters, care citează rezultatele unui sondaj efectuat de firma de cercetare a pieţei de capital Sentix.

Indicele încrederii pentru zona euro realizat de firmă a crescut de la -3,7 puncte în februarie la -2,2 puncte. Un subindice al situaţiei actuale a continuat să scadă pentru a şaptea lună consecutivă, ajungând la cel mai scăzut nivel din septembrie 2016. Însă aşteptările s-au îmbunătăţit pentru a doua lună, mai ales mulţumită speranţelor că revenirea activităţii economice din Asia (exceptând Japonia) va ajuta zona euro.

„Aceasta dă motive de speranţă că nu va fi o recesiune“, spune directorul executiv al Sentix Manfred Huebner. La sondajul firmei au participat 1.000 de investitori în perioada 28 februarie-2 martie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO