Business Internaţional

Un individ a încercat să lovească musulmani cu un vehicul, în faţa unei moschei din Paris

Un individ a încercat să lovească musulmani cu un...

Autor: Mihai Draghici

30.06.2017, 00:25 195

Incidentul a avut loc joi seară în faţa moscheii din suburbia Créteil (Val-de-Marne), la periferia sud-vestică a capitalei Franţei, informează cotidianul Le Parisien.

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, de origine armeană, a încercat să intre cu o maşină în musulmani adunaţi în faţa moscheii. Vehiculul s-a lovit de piloni amplasaţi la intrarea în curtea moscheii, astfel că nimeni nu a fost rănit.

Potrivit martorilor, bărbatul a afirmat că voia să "răzbune victimele atentatelor de la Bataclan şi de pe Champs-Elysées".

După ce a lovit pilonii amplasaţi la intrarea în curtea moscheii, individul a încercat să atace din nou, dar a fost blocat de alţi şoferi, cu propriile vehicule. Bărbatul a fost reţinut de poliţie după câteva minute.

Autorităţile franceze cercetează circumstanţele producerii incidentului.

O serie de atacuri islamiste au avut loc în Franţa în ultimii ani, soldate cu sute de morţi.

Pe 19 iunie, în Londra, un bărbat a lovit cu un vehicul un grup de musulmani, în faţa unui complex islamic situat în zona Finsbury Park. O persoană a murit, iar alte nouă au fost rănite în incidentul catalogat de autorităţi drept terorist. Suspectul este un individ de extremă-dreapta care a vrut să se răzbune după seria de atacuri teroriste islamiste din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO