Business Internaţional

Un magnat chinez vrea să cumpere o bucată din Islanda de mărimea Bucureştiului

Un magnat chinez vrea să cumpere o bucată de mărimea Bucureştiului din Islanda

Autor: Radu Racu

30.08.2011, 11:22 1128

Un magnat chinez încearcă să cumpere o bucată uriaşă de teren în Islanda, pentru un proiect de eco-turism care include un terend e golf şi un potenţial port care va face legătura între Europa şi America de Nord, scrie marţi cotidianul britanic Financial Times.

Huang Nubo, un dezvoltator imobiliar, cu o avere estimată de Forbes la 900 de milioane de dolari în 2010, a semnat un acord preliminar pentru achiziţia unei suprafeţe de 300 de kilometri pătraţi (cu aproape o treime mai mare decât Bucureşti) din teritoriul Islandei, pentru 100 de milioane de dolari.

Islanda ocupă o poziţie strategică între cele două continente şi este văzută ca un nod important între relaţiile comerciale maritime, în cazul unor schimbări climatice, notează publicaţia.

Iceland Review Online a anunţat săptămâna trecută că Huang a semnat mai multe contracte cu proprietari din Islanda, inclusiv cu autorităţile locale, însă tranzacţia trebuie aprobată de executivele celor două state.

Islanda se luptă se iasă dintr-o recesiune în care a plonjat în anul 2008, după retragerile masive din sectorul bancar local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO