Business Internaţional

Un miliardar rus a înfiinţat un adăpost pentru câinii maidanezi din Soci

Un miliardar rus a înfiinţat un adăpost pentru câinii...

Autor: Andrei Mazurchievici

12.02.2014, 13:50 89

Astfel, rusul cu o avere estimată la 8,5 miliarde de dolari, a amenajat un adăpost în munţi unde câinii să fie întreţinuţi.

"Ni s-a spus ori luaţi câinii din satul olimpic ori îi vom împuşca", a declarat Olga Melnikova, coordonatorul proiectului.

Totuşi, în adăpostul din afara oraşului au fost aduşi doar o parte din câini, restul umblând încă liberi pe străzile din Soci.

La 3 februarie, primăria oraşului Soci anunţa că va continua programul de exterminare a câinilor vagabonzi şi în timpul competiţiei.

Alexei Sorokin, director al firmei Basya Services, a declarat că firma sa a fost implicată în "capturarea şi eliminarea" câinilor în ultimii ani şi că va continua să facă asta şi în timpul Jocurilor Olimpice.

Mii de câini vagabonzi umblă pe străzile oraşului rus, iar unii dintre ei au muşcat copii. El a menţionat că săptămâna trecută a asistat la o repetiţie a ceremoniei de deschidere şi a văzut că un câine maidanez a mers printre animatori.

"Un câine a intrat pe Stadionul Fişt, dar l-am îndepărtat. Doamne fereşte să se întâmple aşa ceva la ceremonia de deschidere. Ar fi o mare ruşine pentru întreaga ţară", a spus Sorokin.

Câinii maidanezi nu sunt ceva neobişnuit în Soci şi împrejurimi, iar mulţi dintre aceştia ar putea ajunge în satele olimpice, unde ar putea primi de mâncare şi adăpost. Unii dintre aceştia au fost văzuţi în incinta parcului olimpic.

Sorokin a refuzat să spună câţi câini sunt ucişi în fiecare an, invocând un secret comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO