Business Internaţional

Un ministru francez îi cere Germaniei să dea drumul la cheltuieli pentru a-i asigura Europei un viitor

Bruno Le Maire

Bruno Le Maire

Autor: Bogdan Cojocaru

10.09.2019, 00:00 1597

Germania trebuie să-şi majoreze imediat investiţiile publice, altfel Europa nu are viitor, a declarat ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire, citat de Financial Times. El a precizat că guverul de la Berlin are suficient „spaţiu fiscal“ pentru a investi mai mult şi că ar trebui să facă acest lucru „acum“ pentru a îmbunătăţi potenţialul de creştere economică şi demonstra „solidaritate“ cu restul zonei euro.

Economia germană, cea mai mare din Uniunea Europeană, s-a contractat cu 0,1% în trimestrul doi şi este probabil să intre în recesiune anul acesta, potrivit estimărilor Bundesbank, banca centrală a Germaniei. Şi la Berlin, şi în UE, şi la Banca Centrală Europeană se fac tot mai auzite vocile care cer guvernului german să deschidă robinetul investiţiilor pentru a stimula creşterea economică.

„Germania trebuie să investească acum mai mult pentru a sprijini creşterea economiei sale şi pe cea a întregii zone euro“, a spus Le Maire. „Lipsa de investiţii înseamnă lipsa unui viitor şi a forţei de a crede că este posibil un viitor nou.“ Guvernul german este fixat pe a avea un buget în echilibru. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO