Business Internaţional

Un nou caz răsunător de practici anticoncurenţiale: Comisia Europeană va sancţiona cel mai mare cartel de curierat din lume

no title

Autor: Paul Comsa

27.03.2012, 16:44 582

Comisia Europeană (CE) va sancţiona treisprezece companii de transport şi logistică printre care se numără giganţii din curierat United Parcel Service (UPS), Panalpina şi Expeditors pentru formarea unui cartel cu scopul de a majora preţurile, scrie Les Echos.

Alături de cele trei companii, vor fi amendate şi Kintetsu Express, Kuehne & Nagel, UTI şi DSV.

Potrivit unui document oficial al CE, decizia finală în acest caz, precum şi cuantumul amenzilor vor fi anunţate miercuri.

Principalii jucători ai pieţei de curierat au fost anchetaţi timp de trei ani în urma acuzaţiilor referitoare la stabilirea preţurilor trasportului aerian de marfă, activitate care contravine legilor europene în domeniul concurenţei.

Compania germană de curierat DHL Global Forwarding, filiala Deutsche Post, nu va fi sancţionată pentru participarea la cartel deoarece a sesizat în prealabil autorităţile europene cu privire la practicile anticoncurenţiale sectorul curieratului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO