Business Internaţional

Un nou focar de criză: Portugalia

no title

Autor: Crenguta Nicolae

27.03.2012, 18:27 1540

Credea cineva că am scăpat de coşmar? Criza datoriilor în zona euro continuă, după scenariul deja verificat al Zilei Cârtiţei: nici nu s-a încheiat bine povestea celui de-al doilea pachet financiar de salvare pentru Grecia şi speculatorii au început să mizeze pe o repetare a poveştii în cazul Portugaliei.

Vara trecută, George Soros cerea ieşirea Greciei şi a Portugaliei din zona euro, pe motiv că ambele ţări au datorii prea mari şi pun în pericol uniunea monetară. Anul acesta, la începutul lui martie, Nouriel Roubini a prezis că Portugalia va fi următoarea ţară după Grecia care îşi va restructura datoria şi va ieşi din zona euro. Ceva mai îngăduitor, Paul Krugman a declarat că Portugalia are 75% şanse să rămână în zona euro, dar numai dacă îşi va reduce cu 20-30% costurile cu forţa de muncă faţă de cele din Germania şi adăugând sibilinic că a guverna o ţară mică din zona euro e ca şi cum ai guverna un stat american mic: "ai prea puţin control asupra destinului tău".

Citiţi mai multe pe Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO