Business Internaţional

Un nou gigant în industria auto: Fiat Chrysler şi PSA, producătorul vehiculelor Peugeot, plănuiesc să completeze procesul de fuziune până la sfârşitul primului trimestru din 2021

Un nou gigant în industria auto: Fiat Chrysler şi PSA,...

Autor: Eduard Ivanovici

15.09.2020, 14:28 608

PSA – producătorul automobilelor Peugeot – şi Fiat Chrysler (FCA) au restructurat termenii de fuziune pentru a economisi cash în condiţiile în care au majorat nivelul reducerilor de costuri în timpul pandemiei, scrie CNBC.

Cele două companii vor fuziona în Stellantis – al patrulea cel mai mare producătorul auto din lume – până la sfârşitul primului trimestru din 2021. În consecinţă, conducerea Stellantis va fi împărţită la jumătate între acţionarii PSA şi FCA.

În ciuda crizei generate de pandemie, PSA, care conduce brandurile Citroen şi Opel, a înregistrat un profit de 595 de milioane de euro în prima jumătate a anului, situaţie aproape unică în rândul constructorilor auto la nivel global, potrivit Financial Times.

Totodată, compania deţine 46 din Faurecia – un producător francez de componente auto din Franţa cu o valoare de piaţă care atingea luni 2,6 miliarde de euro.

FCA şi PSA au declarat că sinergiile create în urma fuziunii vor trece de 5 miliarde de euro, cu mult peste estimările iniţiale de 3,7 miliarde.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO