Business Internaţional

Un nou gignat se naşte în pandemie: Companiile Accor şi IHG ar putea fuziona, devenind astfel cel mai mare operator hotelier din lume

Un nou gignat se naşte în pandemie: Companiile Accor...

Autor: Eduard Ivanovici

24.08.2020, 13:17 374

În condiţiile în care restricţiile de circulaţie ameninţă aproape 200 de milioane de locuri de muncă la nivel global, companiile Accor şi IHG ar putea fuziona, devenind astfel cel mai mare operator hotelier din lume, scrie MarketWatch.

Ziarul francez Le Figaro spune că Accor nu a abordat până acum operatorul britanic IHG, care deţine branduri precum Holiday In, Crowne Plaza şi Regent Hotels.

Compania franceză Accor, al cincilea cel mai mare lanţ hotelier după numărul de camere, deţine un portofoliu de branduri precum Ibis, Mövenpick şi Raffles. La începutul lunii, Accor – care operează aproape 750.000 de camere – anunţă că va tăia 1.000 de locuri de muncă la nivel mondial, reducând costurile totale cu 200 de milioane de euro până în 2022.

Acţiunile din cadrul Accor au scăzut cu 43% anul acesta. Între timp, acţiunile grupului britanic IHG au înregistrat un declin de 23%.

Consiliul de administraţie al Accor speră să finalizeze afacerea în viitorul apropiat, însă preşedintele şi directorul executiv Sébastien Bazin preferă să fie mai prudent în contextul actual.

„În cel mai rău scenariu posibil, prelungirea restricţiilor de călătorie ar putea şterge peste 197 de locuri de muncă şi ar cauza pierderi de 5.500 de miliarde de dolari la nivel global”, a declarat Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO