• Leu / EUR4.9405
  • Leu / GBP5.6264
  • Leu / USD4.5913
Business Internaţional

Un nou lanţ de restaurante vine în România tocmai de la Paris. Unul dintre proprietari este o româncă ce a decis să se întoarcă în ţara ei pentru a deschide un restaurant fine dining

Un nou lanţ de restaurante vine în România tocmai de la Paris. Unul dintre proprietari este o româncă ce a decis să se întoarcă în ţara ei pentru a deschide un restaurant fine dining

Autor: Cristina Roşca

15.01.2023, 08:43 7819

Harta gastronomică a Bucureştiului a început să se contureze cu adevărat în ultimul deceniu, însă ea este într-o perpetuă actualizare dat fiind că an de an noi localuri îşi deschid porţile pentru oaspeţii ale căror papile gustative au devenit tot mai pretenţioase. 

Harta gastronomică a Bucureştiului a început să se contureze cu adevărat în ultimul deceniu, însă ea este într-o perpetuă actualizare dat fiind că an de an noi localuri îşi deschid porţile pentru oaspeţii ale căror papile gustative au devenit tot mai pretenţioase. Simultan – şi tot în număr mare – se şi închid restaurante, cafenele şi baruri care nu reuşesc să îşi găsească un făgaş propriu către inima (sau stomacul) oamenilor. Locul lor este ocupat rapid de cei care au o idee sau un vis pe care vor să îl transforme în realitate. Un astfel de vis au avut şi Andreea Barroca şi soţul său Eric, care se pregătesc să inaugureze la începutul lui 2023 primul lor restaurant din România, amplasat la parterul proiectului rezidenţial Roka Residence din zona Nerva Traian din Bucureşti.

„Dintotdeauna mi-am dorit să deschid un business în România şi asta doar din considerentul că sunt legată de ţara mea mamă“, spune Andreea Barroca, managing partner al Groupe Tamara.

Ea recunoaşte însă că, dacă e să privească pragmatic lucrurile, sunt şi alte motive care au încurajat această investiţie. România în general şi Bucureştiul în particular s-au bucurat în ultimii ani de o creştere economică solidă. Chiar dacă mai sunt multe probleme de rezolvat şi aspecte de îmbunătăţit, ea observă o maturizare a mediului de business şi o reducere a nivelului de corupţie.

„E vizibil faptul că a înflorit o clasă de mijloc care are o mentalitate diferită de cea din era comunistă. Sunt oameni care au nivel de trai bun şi care călătoresc.“ Aceşti români sunt clienţii-ţintă ai Groupe Tamara, un grup de restaurante sub umbrela căruia sunt reunite mai multe branduri şi concepte.

„Groupe Tamara este un business deţinut în mod egal de mine – o româncă ce locuieşte la Paris – şi de soţul meu Eric.“ După ce au activat în industria de IT (enterprise software, mai exact), cei doi antreprenori şi-au reorientat atenţia către ospitalitate, iar asta după ce amândoi şi-au vândut companiile pe care le fondaseră.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9405
Diferență: 0,3045
Ieri: 4.9255
Azi: 4.5913
Diferență: 0,0196
Ieri: 4.5904
Azi: 5.6264
Diferență: 0,4481
Ieri: 5.6013
Azi: 5.0084
Diferență: 0,407
Ieri: 4.9881