Business Internaţional

Un nou prag negativ a fost atins: Jumătate de milion de oameni au murit din cauza virusului în întreaga lume

Un nou prag negativ a fost atins: Jumătate de milion de...

Autor: Dorin Oancea

29.06.2020, 10:25 66

Peste 500.000 de oameni din întreaga lume şi-au pierdut viaţa ca urmare a pandemiei coronavirusului, potrivit Johns Hopkins University din SUA, citată de BBC.

De când virusul a apărut în China, la sfârşitul anului trecut, au existat peste 10 milioane de cazuri, relatează Johns Hopkins.

Jumătate din cazuri au fost în SUA şi Europa, dar Covid-19 creşte rapid pe continentul american.

Virusul afectează, de asemenea, sudul Asiei şi Africa, unde nu este de aşteptat să ajungă la un maxim până la sfârşitul lunii iulie.

Pandemia se răspândeşte în multe părţi ale lumii, cu un milion de cazuri noi înregistrate în ultimele şase zile.

SUA au raportat un număr total de 2,5 milioane de cazuri şi 125.000 de decese până acum - mai mult decât orice altă ţară.

Statele americane care au ieşit din restricţii în ultimele săptămâni - în special în sud - au raportat creşteri record ale numărului de noi infecţii, ceeal a determinat oficialii din Texas, Florida şi alte state să aplice noi restricţiile în afaceri.

Statisticile din mai multe ţări arată că persoanele din grupurile etnice de culoare şi asiatice sunt mai dispuse să fie afectate de virus decât persoanele albe.

Ţara cu cel de-al doilea număr cel mai mare de cazuri înregistrate este Brazilia, cu un total de 1,3 milioane, şi peste 57.000 de decese.

Duminică, China a impus un restricţii stricte în apropiere de Beijing pentru a opri un nou focar.

În Marea Britanie - ţara cu cel mai mare număr de decese în Europa de Vest - guvernul a declarat că ar putea impune primul blocaj local în urma unei creşteri în cazuri noi în oraşul englez Leicester.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO