Business Internaţional

Un nou scandal în SUA: Rod Rosenstein, omul care l-a numit pe Robert Mueller pentru a conduce ancheta împotriva lui Trump, şi-a anunţat demisia din funcţia de procuror general adjunct al SUA

Un nou scandal în SUA: Rod Rosenstein, omul care l-a...

Autor: Mediafax

30.04.2019, 09:18 827

Procurorul general adjunct al SUA, Rod Rosenstein, care l-a numit pe Robert Mueller în mai 2017 pentru a investiga interferenţele ruseşti în alegerile prezidenţiale din 2016, şi-a prezentat luni la Casa Albă scrisoarea de demisie din funcţie, relatează Reuters.

Demisia lui Rosenstein, care va deveni efectivă în data de 11 mai, nu a fost o surpriză. Acesta ar fi trebuit să demisioneze în martie, Trump numindu-l deja pe secretarul adjunct al transporturilor, Jeffrey Rosen, pentru a-l înlocui pe Rosenstein.

Rosenstein a rămas mai mult timp în această funcţie ca să-l ajute pe Procurorul General, William Barr, să gestioneze prezentarea publică a concluziilor raportului anchetei lui Mueller, încheiată la 22 martie.

Într-o scrisoare către Trump, Rosenstein a reiterat două fraze ale lui Trump, scriind că a ajutat personalul departamentului cu oficiali "dedicaţi valorilor care fac America mare" şi adăugând că "întotdeauna am pus America pe primul loc".

Ancheta lui Mueller nu a demonstrat că campania lui Trump din 2016 a conspirat cu guvernul rus.

Mueller, în raportul său final, nu a determinat dacă Trump a obstrucţionat justiţia, ci a prezentat dovezi de ambele părţi.

După primirea raportului final, Rosenstein şi Barr şi-au făcut propria opinie, constatând că nu există suficiente dovezi pentru a-l acuza pe preşedinte.

"Noi punem în aplicare legea fără frică sau favoruri, deoarece dovezile credibile nu sunt partizane şi adevărul nu este determinat de sondajele de opinie", a scris Rosenstein în scrisoarea sa de demisie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO