Business Internaţional

Un nou semnal de încetinire economică: Locomotiva chineză a obosit. Creşterea economică a Chinei în T3 este la minimul ultimilor 26 de ani

Un nou semnal de încetinire economică: Locomotiva...

Autor: Ştefan Stan

18.10.2019, 11:43 1109

Creşterea economică a Chinei s-a prăbuşit la minimul ultimilor 26 de ani, în contextul războiului comercial cu Statele Unite. China a crescut în T3 cu numai 6%, adăugând presiune pe perspectivele economice globale deja fragile, potrivit The Guardian.

În T2 2019, creşterea economică a Chinei a fost de 6,2%. Rezultatul din acest trimestru reprezintă cea mai slabă performanţă a economiei chineze de când Beijingul a început să raporteze public datele în 1993.

Încetinirea creşterii economice adaugă o nouă problemă majoră pe masa liderilor chinezi, pe lângă inflaţie, şi slăbirea cererii şi a consumului. 

Rezultatul neaşteptat de scăzut ridică din nou problema unor reduceri ale dobânzilor de referinţă, precum şi a altor măsuri de stimulare a economiei, menite să readucă trendul de creştere şi să evite tăierile de joburi. 

Bursa din Shanghai a scăzut cu 1,32%, în timp ce la Hong Kong piaţa este pe minus cu 0,48%. Bursele europene sunt roşii, indicele Stoxx 600 fiind -0,17%, în timp ce FTSE 100 din Londra a scăzut cu 0,40%, iar CAC 40 din Franţa cu 0,44%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO