Business Internaţional

Un oraş german este evacuat după descoperirea unei bombe de două tone

Un oraş german este evacuat după descoperirea unei bombe de două tone

Autor: Adrian Voicu

03.12.2011, 11:31 1160

Aproape jumătate dintre rezidenţii oraşului german Koblenz sunt obligaţi să îşi părăsească locuinţele în acest weekend, după descoperirea unei bombe de două tone, din Al Doilea Război Mondial, aceasta fiind cea mai mare evacuare din istoria Germaniei.

Aproape 45.000 de rezidenţi ai oraşului, inclusiv persoanele aflate într-o închisoare şi în două spitale, trebuie să evacueze zona până duminică, când o echipă de genişti va încerca să dezamorseze bomba aruncată de avioanele britanice.

Găsită pe malul Rinului în această săptămână, bomba are potenţialul de a crea un crater cu un diametru de 19 metri şi o adâncime de 5 metri, informează Wall Street Journal.

La 60 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, bombele nedetonate, care au făcut parte din campania de bombardamente de cinci ani a Aliaţilor, continuă să fie descoperite în Germania. Aproximativ 2.000 de tone de bombe şi alte muniţii de război sunt dezgropate anual în Germania, conform estimărilor oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO