Business Internaţional

Un parapantist de la Aeroclubul Braşov s-a prăbuşit pe aerodrom în timpul unui antrenament

Un parapantist de la Aeroclubul Braşov s-a prăbuşit pe...

Autor: Mihaela Gradinaru

03.08.2016, 18:04 142

UpdateParapantistul care s-a prăbuşit pe aerodromul din Ghimbav, în timpul unui antrenament, a murit

Un parapantist de la Aeroclubul Braşov s-a prăbuşit, miercuri, pe aerodromul din Ghimbav, unde făcea un salt de antrenament, bărbatul fiind în comă şi s-a solicitat un elicopter SMURD de la Târgu-Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, la aerodromul din Ghimbav s-a intervenit cu un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă după ce un paraşutist s-a prăbuşit în timpul unui antrenament.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, este în comă, a fost intubat şi ventilat mecanic, potrivit dr. Adriana Palaghiea, purtător de cuvânt al Ambulanţei Braşov.

La locul accidentului a ajuns şi un elicopter SMURD de la Târgu-Mureş care va prelua rănitul.

Din primele informaţii a reieşit că parapantistul făcea un salt de antrenament şi nu ar fi respectat direcţia vântului când a vrut să aterizeze, prăbuşindu-se de la câţiva zeci de metri.

Şeful Aeroclubului României, George Rotaru, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că parapantistul este sportiv al aeroclubului de câţiva ani şi are la activ peste 50 de salturi cu paraşuta.

"Sportivul s-a accidentat în timp ce executa o manevră de aterizare. Nu vă pot spune de la ce înălţime s-a probuşit. A fost deschisă o anchetă internă a aeroclubului, precum şi din partea CIAS pentru a determina cauzele care au dus la acest accident“, a spus Rotaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO