Business Internaţional

Un pariu necâştigător: Profiturile marilor bănci occidentale în China scad constant. „Aceste companii au investit când în China se vorbea numai de creştere şi nu aveai geopolitica ca un factor de risc”

Un pariu necâştigător: Profiturile marilor bănci...

Autor: Valeriu Dănilă

22.05.2023, 10:44 3984

Profiturile Goldman Sachs, Morgan Stanley precum şi a altor bănci occidentale din China au scăzut brusc anul trecut, distrugând speranţele că activitatea în această ţară ar putea deveni profitabilă, scrie Financial Times.

Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs şi HSBC au raportat pierderi în China continentală pe parcursul anului trecut, iar profiturile Morgan Stanley au scăzut, arată cifrele publicate de aceste companii.

Băncile occidentale au petrecut ani de zile investind în China, în speranţa că o prezenţă în cea de-a doua economie a lumii se va dovedi profitabilă. Dar, pe măsură ce relaţiile dintre Washington şi Beijing se deteriorează, cifrele arată cât de dificil a devenit pariul.

„Aceste companii au investit când în China se vorbea numai de creştere şi nu aveai geopolitica ca un factor de risc”, a declarat un banchier din Hong Kong. „Adevărul este că multe dintre aceste lucruri s-au schimbat”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO