Business Internaţional

Un pas înainte: Nemţii obligă prin lege companiile listate la bursă să numească cel puţin o femeie în consiliul de administraţie

Un pas înainte: Nemţii obligă prin lege companiile...

Autor: Alex Ciutacu

06.01.2021, 12:50 202

Guvernul german a aprobat, miercuri, o legislaţie prin care obligă marile companii listate la bursă să numească cel puţin o femeie în componenţa consiliului de administraţie, după o dezbatere care s-a întins deja pe câţiva ani, conform Reuters.

Legislaţia se va aplica în cazul companiilor listate la bursă care au un board format din cel puţin trei persoane. În acelaşi timp, chiar şi pentru board-urile formate din zeci de persoane regula prevede tot o persoană de sex feminin, cel puţin.

Măsura a fost cerută în mod repetat de social-democraţii din Germania, însă creştin-democraţii lui Merkel s-au opus mult timp acestei schimbări. Cu toate acestea, cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat nemulţumirea faţă de accesul femeilor în poziţii de conducere.

„Această lege este un moment de referinţă pentru accesul femeilor în funcţii de conducere”, a anunţat Franziska Giffey, ministrul pentru Familie din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO