Business Internaţional

Un Porsche din perioada interbelică era să devină cea mai scumpă maşină vândută vreodată la o licitaţie

Un Porsche din perioada interbelică era să devină cea...
24.08.2019, 23:02 670

Un Porsche Type 64, fabricat în era nazistă a Germaniei urma să se vândă cu peste 20 mil. dolari, devenind astfel cea mai scumpă maşină tranzacţionată în cadrul unei licitaţii. Ceea ce a oprit acest precedent să aibă loc a fost o eroare tehnică, din cauza căreia preţul automobilului a ajuns şi la 70 mil. de dolari, scrie CNCB.

Licitaţia era gestionată de experţii de la RM Sotheby, cunoscuţi în întreaga lume pentru organizarea şi gestionarea de licitaţii auto. Chiar dacă licitatorul a anunţat că preţul de pornire al licitaţiei pentru automobil este de 13 mil. dolari, ecranul cu preţul acestuia la care aveau acces potenţialii clienţi, afişa o sumă de 30 mil. dolari. Următoarea ofertă anunţată a fost de 14 mil. dolari, dar şi de această dată eroarea ecranului a continuat să se manifeste, fapt care a dus la afişarea unui preţ de 40 mil. dolari. Problema a persistat până la pragul de 17 mil. dolari, în timp ce ecranul expunea un preţ de 70 mil. dolari.

Sumele imense aflate în creştere au stârnit entuziasmul celor adunaţi la licitaţie. Totuşi, odată cu prezentarea ultimului preţ, organizatorii au anunţat potenţialii clienţi ai automobilului Porsche Type 64, că este vorba de o eroare de afişare.

”Am spus 17, nu 70. Sunt 17 milioane”, a spus licitatorul.

După pragul de 17 milioane nu au mai fost lansate şi alte oferte, iar pentru că ofertele expuse după ce organizatorii i-au anunţat pe cei prezenţi despre eroare nu au depăşit suma minimă cerută de licitator, cei de la RM Sotheby a fost nevoit să retragă automobilul din licitaţie.

Chiar dacă nu se cunosc încă motivele defecţiunii tehnice care a dat peste cap licitaţia, cei de la RM Sotheby au încasat o lovitură serioasă, mai ales pentru că se aşteptau să vândă în cadrul  licitaţiilor organizate  week-endul trecut ,autoturisme în valoare de aproximativ 200 mil. dolari. Licitaţia eşuată le-a redus semnificativ şansele să îşi îndeplinească acest obiectiv.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO