Business Internaţional

Un procuror versus o clasă politică injustă: Cine este femeia care strânge o „armată” în jurul ei pentru a-şi elibera statul de sub dominaţia corupţiei

Un procuror versus o clasă politică injustă: Cine este...

Autor: Alex Ciutacu

02.01.2018, 01:16 2503

În timp ce protestele sângeroase şi duritatea recesiunii lovesc Venezuela, Luisa Ortega Diaz, fostul procuror şef al Venezuelei încearcă să îmbunătăţească peisajul politic al statului, pledând public împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, şi a jocurilor de putere la care acesta apelează pentru a-şi consolida puterea, denunţând faptul că regimul său a revendicat peste 120 de vieţi omeneşti şi a dus, pe nedrept, la închiderea în spatele gratiilor a sute de oameni, potrivit Bloomberg.

De când a îneput să întreprindă această mişcare, Diaz a părăsit ţara şi călătoreşte de-a lungul Americii Latine, întâlnindu-se cu lideri regionali, în încercarea de a-l aduce în faţa justiţiei pe Maduro, acuzându-i administraţia, şi chiar pe preşedinte, de diverse fapte de corupţie.

Ortega Diaz, o persoană care toată viaţa a respectat justiţia şi libertatea, a adus cu regularitate membri ai guvernului în faţa justiţiei. Aceasta a început lupta împotriva administraţiei Maduro, succesorul lui Hugo Chavez, cân dpreşedintele a încercat să rescrie baza constituţională a ţării şi a intensificat măsurile luate împotriva dizidenţilor şi a protestelor, transformând liderii de opinie în condamnaţi şi aruncându-i în închisoare.

Fostul procuror a depus acuzaţii, nu doar împotriva membrilor din poliţie şi a oficialilor gubernamentali dar şi împotriva forţelor armate, în timp ce completa diverse moţiuni pentru a opri preluarea şi schimbarea Constituţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO