Business Internaţional

Un producător de arme ceh va deschide o fabrică în SUA pentru care primeşte stimulente financiare semnificative

Un producător de arme ceh va deschide o fabrică în SUA...

Autor: Bogdan Cojocaru

25.04.2019, 00:00 224

Un producător de arme ceh va deschide sediul pentru America de Nord în Little Rock, Arkansas, şi o fabrică de producţie despre care compania a declarat că va angaja în faza finală 565 de persoane, scrie AP.

Guvernatorul Asa Hutchinson a spus că CZ-SUA va investi până la 90 milioane dolari pe o perioadă de şase ani pentru a construi fabrica în capitala statului american. Preşedintele CZ-SUA Bogdan Heczko a declarat că „forţa de muncă instruită“ a oraşului şi atitudinea îngăduitoare faţă de arme „sunt conforme culturii companiei noastre“.

CZ-SUA operează o altă fabrică în statul New York şi o mică unitate de distribuţie şi comercializare în Kansas City care se va închide atunci când va fi deschis centrul din Little Rock.

Potrivit Comisiei pentru Dezvoltare Economică, compania va primi un pachet de stimulente din partea statului care include credite nerambursabile de18 milioane de dolari, 6 milioane de dolari pentru infrastructură şi burse de formare profesională şi reduceri de taxe. Pentru a se califica pentru unele stimulente, compania va trebui să cheltuiască minimum 2 milioane de dolari cu angajări noi în primii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO